[Croate-Français] Texte

Bienvenue sur le forum Freelang.com !

Moderators: kokoyaya, Beaumont, Sisyphe

Post Reply
SaKuRa
Membre / Member

[Croate-Français] Texte

Post by SaKuRa »

Bonjour, est ce que quelqu'un pourrait m'aider à traduire ce texte s'il vous plait ?

Bilo je to jedno maglovito jutro!
Hujos se probudio i obavio je sve najbitnije stvari prije izlaska na ulicu

Evo ga, na ulici. Bio je siguran da ide prema Gradskoj Vijecnici.
Kako se udaljavao od svoje male kucice, magla ju je gutala sve vise i vise. ili mozda obrnuto.
Bio je on sretan covijek, malih potreba, visokih ciljeva i uvijek jednostavno sretan!
Ali taj dan mu se nesto dogodilo, vise nije bio sretan, vise nije imao ciljeva, jednostavno ga tama obuzela.
Ali vratimo se mi na nasu glavnu pricu. Bilo je to maglovito jutro, te Hujos je isao prema Gradskoj Vijecnici, barem je u to bio siguran.
Hodajuci, razmisljao je o svojim vrecama psenice koje ce mu pokriti dio kredita.
Nakon nekih 10 minuta zastane jer je cuo neki krik.
-Sta je to? - pomisli Hujos- Od kuda dolazi? - rece
Nije niti sumnjao da ce mu ovaj dogadjaj promijeniti gledanje na svijet i sve drugo.
Uputio se on prema kriku, korak po korak je bio sve blizi!
nakon 5 minuta hoda ponovno je cuo krik, još udaljeniji nego prosli put, ali u istom smjeru kao i prosli put. Ovaj put je potrcao prema kriku te se priblizavao i priblizavao te je napokon sustigao te u magli je uvidjeo samo lagane obrise jednog ogromnog tipa.
Nije razmisljao, nije niti stigao, samo je mislio ko je taj tip, koga tuce ili sta mu radi.
Potrco je još brze, aktivirao je svaki atom svog tjela, i eto njega u vodi skoro pa do koljena, i gleda dali da nastavi za njim ili da odustane.
-Odustajem- reko je sam sebi - ko zna di odlazi.
Magla se pocela rasciscivaati. na pucini nikoga osim par ribara kako pecaju u svojim barkama
Vratio se na svoj put prema Gradskoj vijecnici, razmisljajuci o tome sto se tog jutra dogodilo.
I od tada Hujos nema vise lijep pogled na svijet, te još uvijek trazi tog ili to nesto sto je napalo ili tog covijeka koji je zvao u pomoc.
Sam sebi je obeco da njega to nesto nikada nece povuci u more pa da se nikada više ne vrati!
Otisao u krcmu, narucio je jednu pivicu, te ostao sjediti u krcmi cijeli dan uz tu jednu krglu pive sto je kupio rano ujutro nakon dogadjaja koji mu je promijeni gledanje na zivot!
Ja nisam pijana.
Volim pivo (meme pas vrai lol).
Sloboda ili smrt, volim Srbju (ca c'est si on est suicidaire...)
Bolje biti pijan negom star ...
(super les phrases types ;))
Post Reply