Turc

Bienvenue sur le forum Freelang.com !

Moderators: kokoyaya, Beaumont, Sisyphe

Post Reply
----
Guest

Turc

Post by ---- »

Kadini güzel yapan sey ne saçi, ne vücudu, ne kendini ne sekilde tasidigidir. Kadini esas güzel yapan sevgisini paylasabilmesi, fedakarligi, sorumlulugu, anlayisi, sadece bilgiye degil ayni zamanda kalbe de yönelik aklidir...

"Dünyada sevilmek istemeyen kisi yok gibidir"

- Ama sevgi nedir, nerede bulunur, biliyormuyuz?

- "Sevgi üç türlüdür!.."

Birincinin adi "Eger" türü sevgi!.. Belli beklentileri karsilarsak bize verilecek sevgi..

Eger iyi olursan baban, annen seni sever. Eger basarili ve önemli kisi olursan, seni severim. Eger es olarak benim beklentilerimi karsilarsan seni severim. "En çok rastlanan sevgi türü budur" Bir sarta bagli sevgi.. Karsilik bekleyen sevgi.. "Sevenin,istedigi birseyin saglanmasi karsiligi olarak vaad edilen bir sevgi türüdür bu"
- "Nedeni ve sekli bakimindan bencildir. Amaci sevgi, karsiligi bir sey kazanmaktir." Birbirlerinin o anki gerçek hallerine degil, hayallerindeki abartilmis romantik görüntüsüne asik oluyor ve beklentilere giriyorlar. Beklentiler gerçeklesmediginde de, düskirikliklari basliyor. Sevgi giderek nefrete dönüsüyor. En saf olmasi gereken anne baba sevgisinde bile "Eger" türüne rastlaniyor.

Sevgi yüksek düzeydeki beklentilerine bagli oldugunu anlamak icin kendine soyle bir bakmak gerek, insanlara nasil bir sevgiyle bagli oldugumuzu gorebiliriz.." Insanlar "Eger" türü sevginin üstünde bir sevgi arayisi içindeler aslinda.. "Bu sevginin varligini ve nerede aranmasi gerektigini bilmek, yasami sürdürmekle, ondan vazgeçmek arasinda bir tercih yapmakla karsi karsiya kaldigimizda önemli rol oynayabilir" .. Ilginç degilmi?..

Ikinci türe geçiyoruz: "Çünkü" türü sevgi... "Bu tür sevgide kisi, birsey oldugu, birseye sahip oldugu ya da birsey yaptigi için sevilir. Baska birinin onu sevmesi, sahip oldugu bir nitelige ya da kosula baglidir".
Örnek mi?.. "Seni seviyorum. Çünkü çok güzelsin. (Yakisiklisin!)" "Seni seviyorum. Çünkü o kadar popüler, o kadar zengin, o kadar ünlüsün ki.." "Seni seviyorum. Çünkü bana o kadar güven veriyorsun ki.." "Seni seviyorum.Çünkü beni üstü açik arabanla, o kadar romantik yerlere götürüyorsun ki..
- " Çünkü türü sevginin, Eger türü sevgiye tercih edilebilir. Oysa zaten sahip oldugumuz bir nitelik yüzünden sevilmemiz, hos birseydir, egomuzu oksar. Bu tür, oldugumuz gibi sevilmektir. Insanlar olduklari gibi sevilmeyi tercih ederler. Bu tür sevgi onlara yük getirmedigi için rahatlaticidir.
Ama derin düsünürseniz, bu türün, "Eger" türünden temelde pek farkli olmadigini görürsünüz. Kaldi ki, bu tür sevgi de, yükler getirir insana.. Insanlar hep daha çok insan tarafindan sevilmek isterler. Hayranlarina yenilerini eklemek için çabalarlar. Sevilecek niteliklere onlardan biraz daha fazla sahip biri ortaya çiktigi zaman, sevenlerinin, artik ötekini sevmeye baslayacagindan korkarlar. Böylece yasama sonsuz sevgi kazanma gayretkesligi ve rekabet girer.
"O zaman bu tür sevgide güven duygusu bulunabilir mi?" hayir . "Çünkü türü sevgi de, gerçek ve saglam sevgi olamaz"
Bu tür sevginin güven duygusu vermeyisinin iki ayri nedeni daha var.. Birincisi.. "Acaba bizi seven kisinin düsündügü kisi miyiz?" korkusu.. Tüm insanlarin iki yani vardir. Biri disa gösterdikleri.. Öteki yalnizca kendilerinin bildigi.."Insanlar sandiklari kisi olmadigimizi anlar ve bizi terkederlerse" korkusu buradan dogar. Ikincisi de.. "Ya günün birinde degisirsem ve insanlar beni sevmez olurlarsa.." endisesidir.

Toplumlardaki sevgilerin çogu 'Çünkü' türündendir ve bu tür sevgi, kaliciligi konusunda insani hep kuskuya düsürür"
Peki o zaman, gerçek sevgi, güvenilecek sevgi ne?..
Ve iste sevgilerin en gerçegi!.

* * * "Üçüncü tür sevgi 'Ragmen' diye adlandirabildigin türdür" ***

Bir kosula bagli olmadigi için ve karsiliginda birsey beklenmedigi için "Eger" türü sevgiden farkli bu.. Sevilen kisinin çekici bir niteligine dayanip, böyle bir seyin varligini esas olarak almadigi için "Çünkü" türü sevgide degil. Bu üçüncü tür sevgide, insan "Birsey oldugu için" degil, "Birsey olmasina ragmen" sevilir. Güzellige bakar misiniz?.. Ragmen sevgi..

" Burada insanin, iyi, çekici ya da zengin konum edinerek sevgiyi kazanmasi gerekmiyor. Kusurlarina, cahilligine, kötü huylarina ya da kötü geçmisine "ragmen" oldugu gibi, o haliyle sevilebiliyor. Bütünüyle çok degersiz biri gibi görünebiliyor ama en degerli gibi sevilebiliyor.

"Yüreklerimizin en çok susadigi sevgi budur" . "Farkinda olsanizda,olmasaniz da, bu tür sevgi sizin için yiyecek, içecek, giysi, ev, aile, zenginlik, basari ya da ünden daha önemlidir." Bunun böyle oldugundan nasil eminim ?.. Hakli oldugumu kanitlamak için sizi bir teste davet ediyorum.. Su soruma cevap verin

- "Kalbinizin derinliklerinde, dünyada kimsenin size aldirmadigini ve hiç kimsenin sizi sevmedigini düsünseydiniz, yiyecek, elbise, ev, aile, zenginlik, basari ve üne olan ilginizi yitirmezmiydiniz?.. Kendi kendinize 'Yasamamin ne yarari var' diye sormaz miydiniz?.."
- "Su anda en sevdiginiz kisinin sizi sadece kendi çikari için sevdigini anladiginizi bir düsünün.. Dünya birden bire basinizin üstüne çökmezmiydi?. O an yasam size anlamsiz gelmez miydi?."
- "Diyelim siradan bir yasaminiz var.. Günlük yasiyorsunuz. Günün birinde gerçek, derin ve doyurucu bir sevgi bulacaginizdan umudunuz olmasa, kalan hayatinizi nasil yasardiniz?.."
- "Böyleleri ya iyice umutsuzluga kapilip intihar ediyorlar ya da iyice dagitip yasayan ölü haline geliyorlar." bunlari cok duyuyoruz veya goruyoruz.."Bugün yasaminizi sürdürebilmenizin nedeni 'Ragmen' türü sevgidir.. su anda yasamaniz ya da birgün bu sevgiyi bulacaginiza inancinizdir."

"Bugün yasadigimiz toplumda herkesi doyuracak bu sevgiyi bulmak zor. Çünkü herkesin sevgiye ihtiyaci var.. Kimsede baskasina verecek fazlasi yok"

Peki bu dünyada sevgi ne kadar var?.. açligimizi biraz bastiracak kadar.. Ve de yemek öncesi tadimlik gelen istah açicilar gibi.. Bu minnacik tadim, bizi daha müthis bir sevgi açligina tahrik ve tesvik ediyor. Bu minnacik tadim sevgiye ne kadar muhtaç oldugumuzu anlatiyor. Büyük bir hirsla ana yemegin gelmesini ve bizi doyurmasini bekliyoruz.. Hani nerede?.. Hepsi o..!! .. "Dünyadaki en büyük kitlik, 'ragmen' türü sevginin yeterince olmayisidir!.."
herseyin gonlunuzce gonlunuzun "ragmen "sevgisiyle dolmasini temenni eder selamlarimi sunarim..
Post Reply