J'ai récupéré un petit texte en Slovène, le problème, c'est que je ne connais pas granbd chose à cette langue.
J'aimerais savoir vaguement de quoi ça parle si quelqu'un comprend cette langue :
Merci!Moji trenutki življenja so pri?eli te?i v sredini toplega meseca junija. Kot majhna pun?ka sem najraje sedela v dedkovem naro?ju in poslušala njegove pravljice, s?asoma mi je pri?el pripovedovati dogodke iz vojne, ki jih je sam tudi doživel. Ko je bilo na nebu nekaj puhastih belih obla?kov, ostali del pa modrina, sem najraje sedla v zeleno trato ter sanjarila. Sanjarila o stvareh, ki jih s?asoma, ko odraš?aš, postaviš na stranski tir.
Otroški brezskrbni dnevi so sedaj za mano. Še vedno so sledi o njih, vendar vsaki novi dan te sledi po?asi zakriva. V meni ni ve? majhne, plavolase deklice, ki ji je bilo res vseeno, ali bo jutri znova nov dan. Vsak dan se spreminja, tako sem se tudi jaz. Skupaj z vrstniki sem iz otroškega sveta vstopila v najstniški svet. V svojem kratkem življenju sem že prišla do križiš?a dveh cest. Morala sem se odlo?iti, upam, da sem se pravilno. S to odlo?itvijo sem si za?rtala svojo prihodnost in s tem poti, po katerih želim stopati skozi leta. Razmišljam o svoji prihodnosti in to je prvi znak, da odraš?am. Sedaj na svet in na samo življenje gledam druga?e, kot sem gledala, ko sem bila majhna. ?ez nekaj let pa bom ta svet gledala spet skozi druga?ne o?i. Razumela bom stvari, ki so mi sedaj prav tuje, razmišljala povsem druga?e. To vse je smisel odraš?anja.
Ko bom starejša, bom v svojem življenju morda pogrešala otroške dni, najstniške težave, vendar pa si potihoma želim, da bi ti dnevi kmalu prišli. Ko odrastem, želim biti sre?na, predvsem pa želim živeti kot zares dober ?lovek. Da bi si znala vzeti ?as zase, za svoje majhne sanje in modro nebo.